Gęsty sos czosnkowy

4.5 (146 ocen)

  • 10 min

Sos czosnkowy pasuje do wielu potraw, a ten domowy jest najpyszniejszy.

  • 10 min

Składniki:

  • duża śmietana 18%
    1/3 łyżeczki musztardy sarepskiej
    2-3 ząbki czosnku
    bazylia suszona
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos czosnkowy

Gęsty sos czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę i musztardę mieszamy razem. Wyciskamy czosnek, dodajemy suszoną bazylię (około pół łyżeczki) i doprawiamy solą i pieprzem do smaku

Porady

Do sosu można dodać łyżkę majonezu, jednakże jest on wtedy bardziej kaloryczny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować