Galaretkowiec z jogurtem i kremówką na herbatnikach

5 (2 ocen)

  • 12 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Łatwe kolorowe ciasto,które zachwyci każdego.

  • 12 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania herbatników
    5 galaretek w różnych kolorach
    350 g jogurtu naturalnego
    4 łyżki żelatyny
    200 g śmietanki kremówki 30%
    2 szklanki mleka
    szklanka cukru pudru
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Herbaty

Galaretkowiec z jogurtem i kremówką na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i przelać ,każdą oddzielnie do płaskich naczyń. Gdy galaretki stężeją pokroić na małe kwadraty i wszystkie umieścić w dużej misce.
    Herbatniki ułożyć na blaszce,wyłożonej papierem do pieczenia.
    Żelatynę zalać 1/2 szklanki zimnego mleka i odstawić na około 10 min, aż napęcznieje,następnie zagotować resztę mleka z cukrem. Zdjąć z ognia, dodać napęczniałą żelatynę. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia.Mleko wystudzić do temperatury pokojowej i połączyć z jogurtem ,a następnie wmieszać ubitą na sztywno kremówkę. Tak przygotowaną masę wlać do pokrojonych galaretek i wymieszać. Wylać do formy, wyrównać i ułożyć warstwę herbatników. Wstawić do lodówki na minimum 4 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Jogurt

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Galaretkowiec

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Galaretkowiec

a_sad07 Delikatne ciasto bez pieczenia, idealne dla dzieci. 2 godz.

To może cię zainteresować