Galaretka z malinami, winogronem i musem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Deser idealny na każdą uroczystość i zwykły upalny dzień. Galaretka z dodatkiem winogrona,malin oraz musu z jogurtu naturalnego ze zmiksowanymi malinami. Polecam również na Walentynki.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na spód foremek :
    kiść winogron zielonych (mała)
    1/2 szkl. malin
    2 galaretki malinowe
    na mus malinowy:
    1/2 szkl. malin
    1 jogurt naturalny typu greckiego
    2 łyżki cukru pudru
    1 galaretka malinowa
    1 łyżeczka żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Desery Galaretki Mus Musy

Galaretka z malinami, winogronem i musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie owoców i galaretki :
    Owoce myjemy,osuszamy. Układamy ( w 6 plastikowych specjalnych foremkach lub szklanych pucharkach ) po 4 szt. owoców winogrona i malin.
    Galaretki rozpuszczamy w 1 i 1/2 szkl. gorącej wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia.
    Tężejącą galaretką zalewamy owoce w foremkach. Wkładamy do lodówki aby galaretka całkiem stężała.
  • Galaretka z malinami, winogronem i musem 2. Przygotowanie musu malinowego:
    Galaretkę z łyżeczką żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szkl. gorącej wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia.
    Jogurt ucieramy z cukrem pudrem i malinami. Łączymy z tężejącą galaretką-miksując wszystko.
    Wylewamy na stężałą galaretkę z owocami. Wkładamy na kilka godzin do lodówki do stężenia.

Porady

Zamiast malin i winogron możemy użyć innych sezonowych owoców.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować