Galaretka z arbuza

4.5 (190 ocen)

  • Łatwy

Pyszna,słodka przekąska .

  • Łatwy

Składniki:

  • - Arbuz bez skorki: 2 kilogramy
    - cukier: 2 szklanki
    - pomarańcza: 2 sztuki
    - żelfiks: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Galaretka z arbuza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • galaretka z arbuza 1. Arbuza obrać,pokroić w kostkę i zasypać cukrem,odstawić na 2-3godz,aby puścił sok po tym czasie dodać sok pomarańczowy i otartą skórkę z 1 pomarańczy ,całość stawiamy na małym gazie i gotujemy do momentu rozgotowania się arbuza(ja ten czas skróciłam i troszkę zmiksowałam przy użyciu blendera)na koniec dodajemy żelfiks i całość gotujemy jeszcze 2-3 min
  • galaretka z arbuza 2. Gorące przekładamy do słoików i odstawiamy do ostudzenia .
    Można dodać na koniec kilka świeżych listków mięty co ciekawie zmieni smak galaretki
  • galaretka z arbuza 3. Bardzo dobrze smakuje z deserami nie jest to dżem więc chlebka tym nie posmarujemy,ale moim dzieciom bardzo smakują posmarowane tym herbatniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować