galaretka wiśniowa

4.51 (200 ocen)

  • 2 godz.

Doskonała do świeżych bułeczek z masełkiem, do deserów i do ciast

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg wiśni
    1,5 l domowego soku z wiśni
    8-10 łyżek cukru
    2 opakowania żelatyny
Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Galaretka wiśniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie wydrążyć. W 1/2 szklanki soku rozpuścić żelatynę. Zostawić do napęcznienia na kilka minut. Resztę soku, wiśnie i cukier gotować na małym ogniu ok. 10 min, nie doprowadzić do wrzenia. Po tym czasie zdjąć z ognia i dodać rozpuszczoną żelatynę, dobrze wymieszać.
    Przelać do słoików, zakręcić, odstawić do góry dnem, pozostawić na kilka godzin do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować