Galaretka kawowa

4.49 (162 ocen)

Deser z dużą dawką kofeiny, przeznaczony dla dorosłych.

Składniki:

  • Na 3 porcje:
    - 1,25 szklanki wrzątku
    - 0,75 szklanki mleka
    - 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    - 3-4 łyżeczki cukru
    - 3 łyżeczki żelatyny spożywczej
    *dodatkowo:
    - bita śmietana
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Kawy Bita śmietana

Galaretka kawowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę zalać wrzątkiem, posłodzić i wymieszać z mlekiem. Dodać żelatynę i mieszać aż do całkowitego jej rozpuszczenia. Następnie przelać ciepłą galaretkę do szklanek i odstawić do ostudzenia. Galaretkę w temperaturze pokojowej wstawić na 2-3 godziny do lodówki. Podawać udekorowaną bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Galaretka Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować