Galaretka jogurtowa

4.36 (197 ocen)

  • 3 godz.

Bardzo prosty do zrobienia deser, z dodatkiem jogurtu naturalnego. Idealny dla dzieci. Wykorzystajmy do jego zrobienia małe silikonowe foremki do pieczenia. Możemy stworzyć naprawdę bajeczne deserki.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 galaretka np. malinowa
    1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego, typu greckiego lub bałkańskiego
    owoce sezonowe
Wystaw ocenę:

4.36 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Galaretka jogurtowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Studzimy.
  • 2. Do przestudzonej, płynnej galaretki, dodajemy jogurt i mieszamy.
  • 3. Płyn rozlewamy do foremek i wkładamy do lodówki, do stężenia - na co najmniej 2 godziny.
  • 4. Galaretki wyciągamy z foremek, zanurzając je na moment w gorącej wodzie.
  • 5. Wykładamy na talerzyki i dekorujemy owocami.

Porady

Taki deser świetnie smakuje, zrobiony też z galaretki o smaku truskawkowym i owoców leśnych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jogurt Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować