Galaretka drobiowa z papryką

0 (0 ocen)

  • 25 min

Smaczne małe galaretki drobiowe , troszkę inaczej zamiast standardowego groszku czy kukurydzy czerwona papryka. Dla koloru dla świeżości i smakowitości.

  • 25 min

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka

    3 marchewki

    1 pietruszka'

    1 czerwona papryka

    sól

    cebula

    5 łyżeczek żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galaretka drobiowa z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy i wkładamy do garnka z wodą (2 litry wody) . Dodajemy obrane marchewki i pietruszkę . Cebulę w łupinach opalamy nad ogniem i wkładamy do garnka z mięsem i wywarem. Gotujemy do miękkości mięsa. Solimy do smaku. Wywar przecedzamy, mięso i warzywa kładziemy do zimnej wody . Do czystego wywaru powinno go zostać ok 1 litr wlewamy rozpuszczona w 3 łyżkach żelatynę- mieszamy dobrze.
  • 2. Marchewkę kroimy w kosteczkę. Czerwona paprykę kroimy w kostkę. Udka obieramy od kości kroimy na mniejsze kawałki. Do małych silikonowych foremek kładziemy kawałki papryki i marchewki, następnie kawałki mięsa. Zalewamy bulionem z żelatyną . Wstawiamy do lodówki. Podajemy z kawałkiem cytryny .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować