Galaretka drobiowa z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zapraszam na galaretkę z mięsa i warzyw z rosołu z dodatkiem jajka i natki pietruszki. Polecam na kolację.

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 udko z rosołu
    2 średnie marchewki z rosołu
    kawałek selera z rosołu
    1 szklanka rosołu
    1 jajko ugotowane na twardo
    2 łyżeczki pokrojonej natki pietruszki
    2 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rosół Jajko Śniadanie

Galaretka drobiowa z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galaretka drobiowa z jajkiem 1. Do gorącego rosołu wsypujemy żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści, odstawiamy w chłodne miejsce. Mięso obieramy z udka i kroimy na drobno. Marchewki i seler kroimy w kostkę. Natkę pietruszki myjemy i kroimy na drobno.
    Jajko obieramy ze skorupki i kroimy w plastry, układamy w silikonowych foremkach. Do garnka wkładamy mięso, pokrojone warzywa i natkę, wlewamy półpłynną żelatynę i mieszamy. Przekładamy łyżką do silikonowych foremek.
    Galaretkę wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
    Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny, dekorujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Marchewka Natka pietruszki Seler Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować