Galaretka drobiowa

0 (0 ocen)

Pyszna i lekka galaretka z drobiu.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    1 udo
    2 litry wody
    marchewka
    groszek
    kukurydza
    sól,pieprz,liść laurowy,ziele angielskie
    żelatyna


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galaretki Przystawki

Galaretka drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć,wrzucić do wody. Dodać liść laurowy,ziele angielskie,sol,pieprz.
    Marchewkę obrać,dodac do garnka z wodą.Gotować na wolnym
    ogniu,około 1,5 godziny.
    Z wywaru wyjąć mieso i warzywa. Przecedzić przez sito. Dodać żelatynę i chwilę podgrzać,aż zelatyna się ropusci.
    W pojemnikach układać marchewkę pokrojoną w plastry,groszek kukurydzę i mięso. Wszystko zalać wywarem z żelatyną. I gotowe :) Odstawić na noc do lodowki :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Galaretka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować