Galaretka drobiowa

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Najlepsza jest polana sokiem z cytryny.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • - 1 litr rosołu
    - kilka marchewek
    - mięsko z rosołku (lub ugotowana pierś z kurczaka)
    - żelatyna (6-7 łyżeczek)
    - cytryna

Galaretka drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięsko z rosołu podzielić na mniejsze kawałeczki. Marchewki obrać, umyć, pokroić w kosteczkę i ugotować. Dodać do rosołu razem z mięsem.
    Żelatynę przygotować według opisu na opakowaniu. Dodać do rosołu. Odstawić do stężenia. Galaretkę podawać polaną sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy