Galaretka drobiowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Galaretka zrobiona z mięsa z rosołu oraz bulionu z dodatkami.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 ugotowane udko indycze z rosołu
    1 marchewka z rosołu
    2 szkl rosołu
    1 łyżka żelatyny
    1 jajko ugotowane na twardo
    3 łyżki kukurydzy z puszki

Galaretka drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obieramy mięso z kości i kroimy drobno.Wkładamy do miseczki.Dodajemy pokrojoną drobno marchewkę i kukurydzę, mieszamy. Przygotowujemy sobie foremki lub szklanki- 4 sztuki.Jajko obieramy ze skorupki i kroimy na 4 części.Na dnie foremek układamy po cząstce jajka.Na to wykładamy po 3-4 łyżki mięsa z dodatkami.Do gorącego bulionu dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści.Zalewamy bulionem mięsko z dodatkami i odstawiamy do zastygnięcia.Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy