Galareta drobiowa z piersi kurczaka

5 (183 ocen)

  • 15 min

Smaczna zimna przekąska, która świetnie sprawdza się podczas domowych przyjęć.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    4 marchewki
    40 g żelatyny w proszku
    3 kostki rosołowe
    2 litry wody
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki

Galareta drobiowa z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy w całości piersi z kurczaka w 2 litrach wody, marchewkami i 3 kostkami rosołowymi. Gdy mięso i marchewki się ugotują, wyjmujemy je i mierzymy ile mamy wywaru. Gdy nie ma 2 litrów wywaru, dolewamy wody, ponownie zagotowujemy i odstawiamy. Dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia. Mięso dzielimy na mniejsze kawałki, a marchewkę kroimy w krążki. W salaterkach układamy mięso i marchewkę, następnie zalewamy wywarem i odstawiamy do przestudzenia. Po ostygnięciu galaretę wstawiamy do lodówki.

Porady

Gotową galaretę możemy przyozdobić według uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować