Galantyna drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z KURCZAKA WYJMUJEMY WSZYSTKIE KOŚĆI,ZACZYNAMY OD PIERSI.PŁAT MIĘSNY POSYPUJEMY PRZYPRAWĄ DO KURCZAKA I POZOSTAWIAMY NA OKOŁO 2 GODZ.
MIĘSO Z UDEK OBIERAMY I SUROWE MIELIMY PRZEZ MASZYNKĘ.DODAJEMY JAJKO,KASZĘ,MAJERANEK,WEGETĘ,PIEPSZ,CZOSNEK.DOKŁADNIE MIESZAMY.
Z PIERSI NIECO ODCINAMY MIĘSA I ROZKŁADAMY NA CAŁYM PŁACIE.NAKŁADAMY FARSZ Z MIELONEGO MIĘSA POCZYM ZWIJAMY.KOŃCE ŚCISKAMY NICIĄ I OBWIĄZUJEMY DO OKOŁA,LUB WKŁADAMY DO SIATKI DO PIECZENIA.
WIERZCH GALANTYNY POSYPUJEMY OBFICIE PRZYPRAWĄ I WKŁADAMY DO RĘKAWA DO PIECZENIA.PIEC 180ST PRZEZ 50-60MIN
Komentarze