GALANTYNA DROBIOWA

4.5 (169 ocen)

  • 2 godz. 20 min

PYCHOTA,PRZYGOTOWUJĘ ZWŁASZCZA NA WAŻNE RODZINNE UROCZYSTOŚĆI.WYŚMIENITA NA CIEPŁO DO OBIADU,ZIMNO DO SAŁATKI.

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • 1,5-2KG KURCZAK
    3 ŁYZKI KASZY MANNY
    1 ŁYZECZKA CZOSNKU GRANULOWANEGO
    1 JAJKO
    2 UDKA Z KURCZAKA
    1 ŁYZECZKAA MAJERANKU
    0.5 ŁYZECZKI PAPRYKI
    WEGETA
    1 ŁYZECZKA PIEPSZU ZIOŁOWEGO
    2 ŁYZKI PRZYPRAWY DO KURCZAKA
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galantyna drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • GALANTYNA DROBIOWA 1. Z KURCZAKA WYJMUJEMY WSZYSTKIE KOŚĆI,ZACZYNAMY OD PIERSI.PŁAT MIĘSNY POSYPUJEMY PRZYPRAWĄ DO KURCZAKA I POZOSTAWIAMY NA OKOŁO 2 GODZ.
    MIĘSO Z UDEK OBIERAMY I SUROWE MIELIMY PRZEZ MASZYNKĘ.DODAJEMY JAJKO,KASZĘ,MAJERANEK,WEGETĘ,PIEPSZ,CZOSNEK.DOKŁADNIE MIESZAMY.
    Z PIERSI NIECO ODCINAMY MIĘSA I ROZKŁADAMY NA CAŁYM PŁACIE.NAKŁADAMY FARSZ Z MIELONEGO MIĘSA POCZYM ZWIJAMY.KOŃCE ŚCISKAMY NICIĄ I OBWIĄZUJEMY DO OKOŁA,LUB WKŁADAMY DO SIATKI DO PIECZENIA.
    WIERZCH GALANTYNY POSYPUJEMY OBFICIE PRZYPRAWĄ I WKŁADAMY DO RĘKAWA DO PIECZENIA.PIEC 180ST PRZEZ 50-60MIN
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować