FUSILLI AL PESTO

0 (0 ocen)

  • 60 min

Będąc w Rzymie poznałam różnego rodzaju makarony.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    -40dag makaronu fusilli,
    -2 ziemniaki,
    -15dag fasolki szparagowej,
    Sos pesto: -6 dag liści bazylii,
    -6dag tartego parmezanu,
    -10 łyżek oliwy z oliwek,
    -4dag zmielonych orzechów włoskich,
    -1-2 ząbki czosnku,
    -sól

Fusilli al pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę na makaron, osolić, wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz oczyszczoną i przekrojona na połówki fasolkę. Gdy woda znów zawrze, wrzucić makaron. Podczas gotowania fusilli przyrządzić pesto. Bazylię umyć i osuszyć. Parmezan zetrzeć na tarce. Ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę. Bazylię, parmezan, oliwę, czosnek, sól i orzechy zmiksować na gładką masę. Sos będzie gotowy, gdy wszystkie składniki się połączą. Ugotowany makaron al dente wymieszać z ugotowanymi ziemniaki, fasolką i sosem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy