Fuczki - placki z kiszoną kapustą

4.5 (176 ocen)

  • Łatwy

danie z kuchni bieszczadzkiej

  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta kiszona: 200 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 150 gramów
    - mleko: 200 mililitrów
    - masło klarowane: 2 łyżki
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Fuczki - placki z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, jajka i mleka zrób ciasto naleśnikowe.
  • 2. Kapustę opłucz, dobrze odciśnij i posiekaj. Następnie dodaj ją do ciasta naleśnikowego i dopraw do smaku.
  • 3. Fuczki wielkości placków ziemniaczanych smaż na maśle klarownym mniej więcej 3 minuty z każdej strony.
  • 4. Podawaj jako samodzielne dani albo dodatek do mięsa i ryb.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować