FRANCUSKIE ŚLIMACZKI Z SZYNKĄ I SEREM

4.5 (162 ocen)

  • 35 min

Ślimaczki są pyszne i na ciepło i na zimno.

  • 35 min

Składniki:

  • • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    • 15 dag szynki
    • 15 dag żółtego sera
    • 1 cebula
    • 2 łyżki śmietany
    • ½ pęczka natki pietruszki, pieprz, suszone zioła
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Francuskie ślimaczki z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i szynkę pokroić w drobniutką kosteczkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki przełożyć do miski. Dodać śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić pieprzem, suszonymi ziołami i wymieszać.
  • 2. Ciasto francuskie rozwinąć na papierze, nałożyć nadzienie i zwinąć jak strudel. Następnie pokroić na plastry grubości 2 cm i układać płasko na wyłożonej pergaminem blasze. Ślimaczki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut w 180oC.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować