Francuskie ślimaczki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybka przekąska idealna zarówno do pracy jak i na spotkanie z przyjaciółmi.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    2 opakowania twarożku typu almette (najlepiej naturalnego)
    1 pęczek szczypiorku
    10 cieniutkich plasterków boczku wędzonego
    10 dag sera żółtego potartego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Desery Roladki Przekąski

Francuskie ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ślimaczki francuskie 1. Na rozłożony płat ciasta francuskiego rozsmarować serek twarogowy.
  • ślimaczki francuskie 2. Na serek ułożyć boczek.
  • francuskie slimaczki 3. Boczek oprószyć pokrojonym szczypiorkiem i żółtym serem.
  • francuskie slimaczki 4. Zwinąć w roladę i pokroić na pasterki ok 2 cm.
    Ułożyć na blaszce i piec 20 - 25 min w 200 0 C.

Porady

można też dodać drobno posiekana paprykę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować