Francuskie ciasteczka z rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Może nie wyglądają idealnie, ale są naprawdę smakowite. Kwaskowy rabarbar wspaniale przełamuje słodycz ciasta.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
    20 dag. rabarbaru
    ½ szkl. cukru
    2 łyżki pestek dyni
    Białko do smarowania

Francuskie ciasteczka z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego wytnij kwadraty. Rabarbar oczyść i pokrój na plasterki. Każdy kawałek obtocz w cukrze i po kilka wyłóż na ciasto francuskie. Zwijaj rogaliki. Każdy posmaruj białkiem, posyp cukrem i pestkami dyni. Piecz w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy