Flaki z boczniaków

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Flaki z boczniaków są świetną alternatywą dla tych którzy nie mogą jeść mięsa.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • boczniaki 1- opakowanie
    marchew -2 sztuki
    pietruszka -1 sztuka
    cebula -1 sztuka
    sól -1/2 łyżeczki
    pieprz do smaku
    majeranek- 2 łyżeczki
    przyprawa do flaków- 1 sztuka

Flaki z boczniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • flaki z boczniaków 1. Do garnka wlewamy 2 litry wody, gdy woda się zagotuje wkładamy warzywa. Gotujemy bulion na małym ogniu około godziny. Wyjmujemy warzywa, drobno kroimy i z powrotem wrzucamy do garnka.
  • flaczki z boczniaków 2. Grzyby kroimy w paseczki i wrzucamy do garnka, dodajemy przyprawę do flaków. Gdy będą miękkie dodajemy majeranek, ewentualnie doprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy