Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną smażoną rybkę. Polecam jako dodatek do drugiego dania np. z ziemniakami i surówką.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 tuszki flądry
    2 łyżki przyprawy do ryb cytrynowej
    sól
    pieprz cytrynowy
    mąka pszenna
    olej do smażenia
    sok z cytryny

Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuszki flądry myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody i osuszamy papierowym ręcznikiem. Ryby przekładamy na deskę i posypujemy lekko solą i pieprzem cytrynowym, a następnie obficie posypujemy przyprawą cytrynową do ryb.
    Obtaczamy w mące z każdej strony i smażymy na małym ogniu na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy