Fit pulpeciki z indyka

4.5 (160 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekkie pulpeciki na obiad :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 mięsa mielonego z indyka
    1 marchewka
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    słodka i ostra papryka
    zioła prowansalskie
    jarzynka
    1 łyżka ostrego sosu chili
    sos:
    1 duża cebula
    3 łodygi selera naciowego
    1/2 kopru włoskiego
    250 g pieczarek
    1/2 papryki
    sól, pieprz
    1 jogurt naturalny
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Fit pulpeciki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnym oczku i dodać do mięsa razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem i przyprawami. Dokładnie wymieszać. Uformować pulpety, mi wyszło 8. Cebulę posiekać i wrzucić do rondla z grubym dnem, chwilę podsmażyć i włożyć pulpety, podsmażyć ze wszystkich stron, podlać szklanką wody, dodać pokrojone warzywa i dusić całość około pół godziny. Doprawić sos do smaku, zdjąć z palnika, odczekać 5 minut i wymieszać z jogurtem. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować