Zapraszam na pyszne placuszki bananowe. W ich składzie nie ma cukru, nabiału ani glutenu. Placuszki bananowe są idealne na słodkie śniadanie czy podwieczorek. Polecam
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 bardzo dojrzałe banany
1 łyżeczka soku z limonki
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu)
2 czubate łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka oliwy
Fit placuszki bananowe (bezglutenowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banany obieramy, kroimy w plastry, skrapiamy sokiem z limonki i blendujemy na gładką masę. Do zblendowanych bananów dodajemy jajko i oliwę i mieszamy dokładnie. Następnie dosypujemy proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą. Mieszamy, aż nie będzie grudek. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek. Smażymy na małym ogniu na ciemny kolor. Smacznego
Komentarze