Fit placuszki bananowe (bezglutenowe)

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne placuszki bananowe. W ich składzie nie ma cukru, nabiału ani glutenu. Placuszki bananowe są idealne na słodkie śniadanie czy podwieczorek. Polecam

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 bardzo dojrzałe banany
    1 łyżeczka soku z limonki
    1 jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu)
    2 czubate łyżki mąki kukurydzianej
    1 łyżeczka oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Fit placuszki bananowe (bezglutenowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obieramy, kroimy w plastry, skrapiamy sokiem z limonki i blendujemy na gładką masę. Do zblendowanych bananów dodajemy jajko i oliwę i mieszamy dokładnie. Następnie dosypujemy proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą. Mieszamy, aż nie będzie grudek. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek. Smażymy na małym ogniu na ciemny kolor. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować