Fit marcepanki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Lekka i bardzo łatwa do przygotowania wersja popularnych batonów z marcepanem.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g płatków migdałów + garść do dekoracji
    4 łyżki ksylitolu
    2 łyżki wody
    100 g gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Batony

Fit marcepanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ksylitol miksujemy na puder, a płatki migdałów ma mąkę. Te dwa składniki łączymy, dodajemy wodę i dokładnie mieszamy. Formujemy 6 kilkucentymetrowych, podłużnych batoników. Układamy na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia. Umieszczamy na 10 minut w lodówce.
  • 2. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Kiedy masa marcepanowa się schłodzi obtaczamy ją w płynnej czekoladzie, za pomocą łyżki i widelca. Batoniki układamy na papierze do pieczenia i posypujemy płatkami migdałów.
    Ponownie umieszczamy je w lodówce i chłodzimy do stężenia czekolady.
    Gotowe, smacznego!

Porady

Ksylitol można zamienić na erytrol lub klasyczny cukier puder.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marcepan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować