Finezyjne naleśniki z bitą śmietaną i malinami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Idealne dla niejadków:)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki: na 4-5 sztuk:
    4 czubate łyżki mąki
    cukier waniliowy lub domowy
    1 jajko
    około 3/4 szklanki mleka
    oraz:
    butelka po keczupie
    Dodatkowo:
    1 szklanka śmietany 30% zimnej
    2 łyżki cukru pudru
    1 pełna łyżeczka mleka w proszku pełnego
    dowolne miękkie owoce do dekoracji np. maliny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Finezyjne naleśniki z bitą śmietaną i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Finezyjne naleśniki z bitą śmietaną i malinami 1. Do miski wsypać mąkę, wanilię, dodać jajko i mieszając mątewką dolewać mleko. Gotowe ciasto przelać do czystej butelki po keczupie i nalewać z niej ciasto na rozgrzaną patelnię tworząc dowolne kształty.
    Śmietanę ubić z cukrem pudrem a na koniec dodać mleko w proszku. Na jeden naleśnik nałożyć porcję bitej śmietany, przykryć drugim naleśnikiem, udekorować śmietaną a na wierzch ułożyć malinki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować