Filo z kremem kawowym.

4.5 (155 ocen)

Każdy kęs to nadzwyczajne przeżycie dla podniebienia, płatki chrupiącego ciasta filo przełożone delikatnym, rozpływającym się w ustach kremem

Składniki:

  • 2 płaty ciasta filo
    20g masła
    20g cukru
    4 łyżeczki ziarna sezamowego
    4 łyżeczki posiekanych pistacji
    4 łyżeczki posiekanych migdałów, orzechów

    Krem.
    100g masła miękkiego
    100g cukru pudru
    20 ml bardzo mocnej kawy
    300ml śmietany kremowej
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery

Filo z kremem kawowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filo  z kremem kawowym. 1. Płaty ciasta pokroić na prostokąty jednakowej wielkości.
    Masło stopić ,posmarować nim płaty filo i oprószyć je cukrem.
    Piec w temp.200stop. około 8 minut, aż ciasto będzie kruche, brązowe i chrupiące. Wyjąć i ostudzić.
    Na krem-ubić masło z cukrem na puszystą masę, dodać kawę.
  • Filo  z kremem kawowym. 2. Ubić śmietanę i ostrożnie wymieszać ją z kremem kawowym.
    Płaty ciasta posmarować kremem i układać jeden na drugim po 5 prostokątów. Przykryć kawałkiem bez kremu.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować