Filet z kurczaka w selerowej panierce

0 (0 ocen)

  • 60 min

Postanowiłem połączyć coś klasycznego w naszej kuchni (filet z kurczaka) z jednym z moich ulubionych warzyw.

  • 60 min

Składniki:


  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    1 duży seler
    3 łyżki mąki
    3 jajka
    sól ,pieprz
    olej do smażenia

Filet z kurczaka w selerowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety opłukałem ,osuszyłem papierowym ręcznikiem. Oprószyłem solą i pieprzem ,owinąłem w folię spożywczą i włożyłem na 30 min do lodówki.
    Seler obrałem i starłem na tarce o dużych oczkach. Dodałem jajka i mąkę. Doprawiłem solą oraz pieprzem.
    Na rozgrzany tłuszcz nałożyłem masę z selera ,położyłem filet z kurczaka ,przykryłem warstwą masy. Smażyłem na wolnym ogniu z obu stron na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy