FILET Z KURCZAKA W PANIERCE KUKURYDZIANO- SEROWEJ

5 (195 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

bardzo ciekawa odmiana

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pierś z kurczaka
    Sól
    Pieprz mielony kolorowy
    40 gram drobno startego sera żółtego
    3 łyżki mąki kukurydzianej
    1 jajko
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka w panierce kukurydziano- serowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całą pierś kurczaka podzielić na filety.
    Potem każdy filet kroję w poprzek na pół i każdą połówkę przecinam na 2-3 plastry.
    Przyprawić delikatnie solą i pieprzem. ser jest słony, więc delikatnie solimy.
    W jednej miseczce roztrzepać jajko
    W drugiej wymieszać 40 gram drobniutko startego sera żółtego oraz 3 łyżki mąki kukurydzianej.
    Fileciki panierować w mieszance serowej z mąką, potem w jajku i znów w mące z serem.
    Usmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
    Tak usmażone filety mają ciekawy smak i ładny kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować