Mięso z piersi kurczaka tak przygotowane jest soczyste i kruche. Smakuje wybornie z kaszami lub ziemniakami.Bardzo szybkie w przygotowaniu.
10 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
2 filety z kurczaka
3 łyżki majonezu
3 łyżki keczupu
1 łyżka przyprawy do mięs
naczynie do zapiekania
Dodatkowo , dla tych co lubią:
kasza gryczana ugotowana na sypko
dowolna surówka z pomidorem
Filet z kurczaka w keczupie i majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myję, osuszam, kroje na porcje 4. Kawałki posypuje przyprawą do mięs, dodaje keczup i majonez, mieszam. Odstawiam do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie piekę 50 minut w temp. 180 stopni, nakrywając naczynie folią aluminiową. Po tym czasie odkrywam mięso i piekę jeszcze 10 minut. Podaje z kaszą i surówką.
Komentarze