Filet z kurczaka w keczupie i majonezie

4.94 (181 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mięso z piersi kurczaka tak przygotowane jest soczyste i kruche. Smakuje wybornie z kaszami lub ziemniakami.Bardzo szybkie w przygotowaniu.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki keczupu
    1 łyżka przyprawy do mięs
    naczynie do zapiekania
    Dodatkowo , dla tych co lubią:
    kasza gryczana ugotowana na sypko
    dowolna surówka z pomidorem
Wystaw ocenę:

4.94 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Filet z kurczaka w keczupie i majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Filety myję, osuszam, kroje na porcje 4. Kawałki posypuje przyprawą do mięs, dodaje keczup i majonez, mieszam. Odstawiam do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie piekę 50 minut w temp. 180 stopni, nakrywając naczynie folią aluminiową. Po tym czasie odkrywam mięso i piekę jeszcze 10 minut. Podaje z kaszą i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Filet z kurczaka Ketchup

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować