Filet z kurczaka pod marchewkową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Aromatyczny kurczak, wspaniale się skomponował z marchewką - szczerze polecam.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    3 duże marchewki
    1 duża cebula
    vegeta
    pieprz
    2 łyżki majonezu
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka pod marchewkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszkilć na oliwie.
  • 2. Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do zeszklonej cebuli - dusić ok 10 min od czasu do czasu mieszając. Wustudzić.
  • 3. Fileta podzielić na 6 części, rozbić, przyprwaić vegetą i pieprzem.
  • 4. Do farszu z cebuli i marchewki dodać 2 łyżki majonezu - dokładnie wymieszać.
  • 5. Filety ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na każdego położyć porcję farszu.
  • 6. Piec 25 min w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować