Filet z dorsza w panierce

4.49 (178 ocen)

Uwielbiam ryby.Obowiązkowo dla musi być cytrynka. Taką często robi mój mąz :)

Składniki:

  • Filety z dorsza
    4 łyżki mąki
    2 łyżki bułki tartej
    sol, pieprz,papryka slodka mielona
    cytrynka
    olej


Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Filet z dorsza w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy,osuszamy.Solimy i pieprzymy. Odstawiamy na 30 min. Na patelni rozgrzewamy olej.
    Mąkę mieszamy z bułką tartą i doprawiamy papryką. Rybkę smażymy z obu stron ( najpierw od strony skory) Podajemy z cytrynką ;) Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować