Filet z dorsza w panierce z otrębów i pestek dyni

0 (0 ocen)

  • 15 min

Gdy w domu braknie bułki tartej do opanierowania rybki, zawsze jest jakaś alternatywa :) Moją były tym razem otręby i pestki dyni - pomysł trafiony w 10tkę bo rybka wyszła rewelacyjna:)

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 5 porcji:
    duży filet z dorsza (mój dało się podzielić na 5 porcji)
    30 g pestek dynii
    30 g otrębów owsianych
    30 g otrębów gryczanych
    jajko
    3 łyżeczki mąki
    sól
    pieprz
    ewentualnie przyprawa do ryb
    olej do smażenia

Filet z dorsza w panierce z otrębów i pestek dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Otręby i pestki dyni mieszamy razem.
  • 2. Filety osuszamy, przyprawiamy.
  • 3. Obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i otrębach.
  • 4. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Komentarze

Podobne przepisy