Filet z dorsza w panierce jajecznej

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo lubimy ryby, więc staram się przygotowywać je na różne sposoby.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg filetów z dorsza
    Sok z cytryny
    Sól
    Pieprz cytrynowy lub kolorowy
    Do panierki:
    Mąka
    6 jajek roztrzepanych z łyżką mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Filet z dorsza w panierce jajecznej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety odmrozić, opłukać, pokroić na porcje.
    Następnie obficie skropić sokiem z cytryny. przyprawić solą i pieprzem cytrynowym. Odstawić na 30 minut.
    W tym czasie przygotować 2 miseczki. do jednej wsypać mąkę a do drugiej roztrzepane jajka i mleko.
    Filety otaczać w mące potem w jajku, obsmażyć na rumiano, osączyć i przełożyć na blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st na kilka minut, by doszły większe porcje .
    Podać z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty lub sałatką szwedzką z ogórka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wigilia Post Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować