Filet w sosie kurkowym

4.5 (195 ocen)

  • 5 min

Danie dla miłośników kurek:)

  • 5 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka, 30dkg kurek,1 duża cebula,duża śmietana 18%, przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Filet w sosie kurkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka kroimy na płaskie płaty które w razie potrzeby możemy rozbić tak aby miały grubość ok 0,5cm tak przygotowane mięso podsmażamy z oby stron na oleju.Po uzyskaniu rumianego koloru płaty zdejmujemy z patelni a na tym samym oleju smażymy kurki i pokrojoną w kostkę cebule.Kiedy kurki zmięknął dodajemy śmietanę i mieszając podgrzewany do zgęstnienia sosu , przyprawiamy sola, pieprzem.Do tak przygotowanego sosu wkładamy uprzednio podsmażonego fileta i dusimy w sosie ok 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować