Filet w marynacie miodowo - musztardowej z brzoskwinią

0 (0 ocen)

  • 45 min

Kurczak na słodko, czyli przysmak z brzoskwiniami.Kurczak z brzoskwiniami idealnie pasuje do ryżu.

  • 45 min

Składniki:

  • Filet z kurczaka
    łyżka musztardy
    dwie łyżki miodu
    łyżka pikantnego ketchupu
    sok z połowy małej cytryny
    czosnek granulowany, pieprz,vegeta , słodka i ostra papryka
    trzy łyżki oleju
    kilka brzoskwiń w zalewie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet w marynacie miodowo - musztardowej z brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z musztardy miodu,ketchupu, cytryny,oleju i przypraw robimy marynatę. Oczyszczonego i pokrojonego na kotlety kurczaka wkładamy do marynaty. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, na kurczaka nakładamy plastry brzoskwiń. Przykrywamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczepy 30 minut. Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować