Fileciki po cygańsku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś fileta mam, po cygańsku Wam dam.
Serwuję proste dania w sam raz do podania.
Cebulka z ketchupem na szynce położona.
Kurczaczka zdobi pierzynka wyłożona.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • 2 duże cebule
    • 6 plasterków szynki
    • 2 łyżki ketchupu
    • Tymianek
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fileciki po cygańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Fileta kroimy na mniejsze kawałki.
    Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem
    Mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • mięso 2. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem.
  • cebula 3. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajemy ketchup, trochę solimy i pieprzymy.
  • szynka 4. Na mięso układamy po plasterku szynki
  • cebula 5. Na szynkę wykładamy cebulę.
  • danie 6. Zapiekamy w piekarniku 20 minut w 180˚C.
    Potrawa gotowa.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować