Tak przygotowane fileciki smakują wyśmienicie, w lekko słodko pikantnej panierce. Nam bardzo smakowały tak przyrządzone i będą nie raz wracać do tego przepisu co jest rzadkością u mnie że robię dwa razy to samo.
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 filety z kurczaka
1/2 szklanki sosu słodkiego z chili
bułka tarta
2 jajka
pieprz i sól
olej do smażenia
Fileciki drobiowe w słodkiej salsie chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyć i pokroić wzdłuż na bardzo cienkie kotlety, każdy kotlet przeciąć jeszcze na pół. Jajka rozbełtać dodać sos chili, pieprz oraz sól, włożyć mięso i odstawić na ok 30 minut.
2.Następnie mięso wyciągnąć i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Komentarze