Fileciki drobiowe w słodkiej salsie chili

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane fileciki smakują wyśmienicie, w lekko słodko pikantnej panierce. Nam bardzo smakowały tak przyrządzone i będą nie raz wracać do tego przepisu co jest rzadkością u mnie że robię dwa razy to samo.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1/2 szklanki sosu słodkiego z chili
    bułka tarta
    2 jajka
    pieprz i sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Fileciki drobiowe w słodkiej salsie chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filety 1. Filety umyć i pokroić wzdłuż na bardzo cienkie kotlety, każdy kotlet przeciąć jeszcze na pół. Jajka rozbełtać dodać sos chili, pieprz oraz sól, włożyć mięso i odstawić na ok 30 minut.
  • filety 2. Następnie mięso wyciągnąć i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować