Feta z pieca

0 (0 ocen)

  • 15 min

Danie pochodzi z kuchni greckiej. Fajna mieszanka smaków spodobała się mojej rodzinie.

  • 15 min

Składniki:

  • 25 dag fety
    4 twarde pomidory
    2-3 łyżki oliwy
    łyżeczka oregano
    pieprz

Feta z pieca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i drobno pokroić. Ser pokroić i przełożyć do naczynia do zapiekania, przykryć pomidorami, posypać świeżo zmielonym pieprzem i oregano, skropić oliwą. Zapiekać ok. 10 min w temp. 180 st. C. Podawać po wyjęciu z pieca z pieczywem.

Porady

Zapraszam na mojego bloga dobrzejesc.blogspot.com

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy