Faworki pieczone

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne, pieczone faworki. Faworki przygotowałam na serku philadelphia.Polecam na podwieczorek.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    100 g serka Philadelphia
    2 małe cukry wanilinowe
    1 łyżka soku z cytryny
    2 szkl mąki pszennej
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    mąka do podsyłania
    blaszka papier do pieczenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Sok Jajko

Faworki pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wybijamy jajka i dodajemy serek, cukier, sok z cytryny i miksujemy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto. Przekładamy na stolnicę wysypaną mąką i wyrabiamy ciasto. Wałkujemy na cienki placek i tniemy nożem lub radełkiem na podłużne kawałki, każdy nacinamy na środku.
    Robimy faworki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10 - 15 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować