Faworki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Faworki i pączki obowiązkowo muszą być w Tłusty Czwartek :)

  • 60 min

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
    3 żółtka
    5 łyżek śmietany gęstej 18%
    łyżka pudru
    szczypta soli
    łyżka alkoholu

    puder do posypania
    olej do smażenia (można użyć smalcu)

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Faworki

Faworki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, sól, puder, żółtka, alkohol i śmietanę przekładam do miski i zagniatam ciasto. Cienko rozwałkowuję i radełkiem wycinam faworki. Smażę na mocno rozgrzanym oleju. Odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i posypuję pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tłusty czwartek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować