Faszerowane policzki wieprzowe z prawdziwkami według Czarka

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Bardzo smaczne policzki wieprzowe, nadziewane farszem z pieczarek, papryki i sera Mozzarella podane ze smażonymi ziemniakami i marynowanymi prawdziwkami.

  • 3 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 10 policzków wieprzowych
    farsz
    marynowane prawdziwki

    przyprawy:

    sól,pieprz,majeranek, lubczyk

    farsz:

    1 papryka czerwona słodka
    5 średnich pieczarek
    1 mała cebula
    3 suszone pomidory z oliwy
    1 łyżka sera Mozzarella wiórki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Faszerowane policzki wieprzowe z prawdziwkami według czarka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1c8fm3y 1. wykonanie farszu:

    Pieczarki, paprykę, cebulę i pomidory kroimy w drobną kostkę, solimy i pieprzymy. Smażymy na patelni z dodatkiem 1 łyżki oleju, po 5 minutach smażenia podlewamy przegotowaną wodą około 50 gram wody i dusimy pod przykryciem. Gdy pieczarki będą miękkie kilka minut smażymy bez przykrycia w celu odparowania wody. Kończymy smażenie i odstawiamy do wystudzenia. Do ostudzonego farszu dodajemy starty ser Mozzarella 1 łyżkę i mieszamy całość, doprawiamy do smaku. Farsz jest już gotowy.
  • Faszerowane policzki wieprzowe z prawdziwkami według Czarka. 2. przygotowanie policzków:

    Policzki myjemy, robimy w każdym kieszeń nadcinając go w środku.
  • Faszerowane policzki wieprzowe z prawdziwkami według Czarka. 3. Gotowym farszem wypełniamy zrobione kieszenie w policzkach. Zabezpieczamy wykałaczkami kieszenie żeby farsz nam nie wyszedł podczas podpiekania.
  • Faszerowane policzki wieprzowe z prawdziwkami według Czarka. 4. Na gorącej patelni na smalcu obsmażamy każdy policzek z obu stron na rumiany kolor, posypujemy lubczykiem i pod przykryciem dusimy około godziny przewracając co 20 minut policzki.
  • Faszerowane policzki wieprzowe z prawdziwkami według Czarka. 5. Gdy policzki są miękkie bez przykrycia na dużym ogniu odparowujemy wodę i po odparowaniu wyjmujemy policzki na talerz.
  • Faszerowane policzki wieprzowe z prawdziwkami według Czarka. 6. Na tłuszczu który został na patelni, smażymy przyprawione półksiężyce z ziemniaków na złoty kolor z obu stron.
  • Faszerowane policzki wieprzowe z prawdziwkami według Czarka. 7. Policzki podajemy z usmażonymi na złoty kolor półksiężycami z ziemniaków oraz marynowanymi prawdziwkami.

    Smacznego :)

Porady

Policzki wieprzowe możemy nadziewać różnorodnym farszem. To zależy od naszego wyboru i smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować