Faszerowane polędwiczki z królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Polędwiczki rozciac wzdłuż, tworząc duży prostokąt, lekko rozbić tłuczkiem, ułożyć obok siebie, lekko nasuwają jeden kawałek na drugi. Prostokąt posolić i popieprzyć. Grzyby oczyścić i pokroić w kostkę, podsmażamy na maśle. Po 10 minutach dodajemy posiekaną cebulę, smażymy kilka minut aż grzyby będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem. Dosypujemy tartą bułkę, mieszamy. Farsz rozkładany na polędwiczki, zawijamy ciasno w roladę, owijajac w folię aluminiową. Można obwiazac sznurkiem. Pieczemy ok 1 h. w 170 stopniach. Wystudzić.
Porady
Polędwiczka doskonale nadaje się jako danie obiadowe, podana np z ziemniakami i buraczkami, lub na zimno jako wędlina.
Komentarze