Faszerowane polędwiczki z królika

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Doskonała na święta i imprezę

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki
    5 polędwiczka z królika
    Pół kilo leśnych grzybów
    1 cebula
    2 łyżki bułki tartej
    Sól
    Pieprz
    Masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Faszerowane polędwiczki z królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Polędwiczki rozciac wzdłuż, tworząc duży prostokąt, lekko rozbić tłuczkiem, ułożyć obok siebie, lekko nasuwają jeden kawałek na drugi. Prostokąt posolić i popieprzyć. Grzyby oczyścić i pokroić w kostkę, podsmażamy na maśle. Po 10 minutach dodajemy posiekaną cebulę, smażymy kilka minut aż grzyby będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem. Dosypujemy tartą bułkę, mieszamy. Farsz rozkładany na polędwiczki, zawijamy ciasno w roladę, owijajac w folię aluminiową. Można obwiazac sznurkiem. Pieczemy ok 1 h. w 170 stopniach. Wystudzić.

Porady

Polędwiczka doskonale nadaje się jako danie obiadowe, podana np z ziemniakami i buraczkami, lub na zimno jako wędlina.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować