Faszerowane podudzie

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Danie zachwyci smakiem, soczyste udko podane w formie roladki z pieczarkami.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 sztuk podudzi z kurczaka
    1kg pieczarek
    2 cebule
    pieprz, wegeta, sól
    papryka słodka, czosnek
    1 łyżka bulki tartej
    siatka do mięsa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane podudzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PODUDZIE faszerowane 1. Z udek wyjąć kość, rozbić mięso lekko, posypać przyprawami.
    Pieczarki umyć, zetrzeć na grubej tarce, cebulkę pokroić w kostkę przesmażyc na łyżce masła doprawić do smaku. Wystudzić. Do zimnego farszu dodać bułkę tartą.
    Gotowy farsz rozkładamy na mięso, zwijamy w roladki. Wkładamy do siatki na mięso. Układamy w rękawie do pieczenia, posypujemy przyprawami. Pieczemy do 1,50 godz na złoty kolor.

Porady

Siatkę na mięso możemy założyć na rurkę plastikową ułatwi nam to władanie do niej mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Przyprawy Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować