FASZEROWANE PIECZONE POMIDORY

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dziś mam dla Was pomysł własnie na taką imprezową przekąskę – pieczone pomidory faszerowane lekką sałatką tabboluleh z warzywami i serem.

Może być podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Syci, a zarazem jest lekka!

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * pomidory – 5 szt

    * kuskus – ok. 100 g

    * bulion warzywny – 500 ml

    * papryka czerwona i żółta – 1 szt

    * świeży ogórek – 1 szt

    * ser Gouda – ok. 100 g

    * cebula – 1 szt

    * świeża natka pietruszki

    * orzeszki pini – 1 garstka

    * sól, pieprz

    * oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Przekąski

Faszerowane pieczone pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Odcinamy górę z pomidorów, wnętrze wydrążamy.

    Kuskus zalewamy bulionem, odstawiamy do napęcznienia.

    Papryki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy kuskus, starty drobno ser oraz posiekane orzeszki pini – mieszamy, doprawiamy do smaku.

    Nadziewamy pomidory, delikatnie smarujemy oliwą, zapiekamy ok. 15 minut / 160C.

    Podajemy z odrobiną świeżej natki!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus Papryka Pomidor Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować