Faszerowane pieczarki z mozzarellą i pomidorami

4.5 (177 ocen)

  • 20 min

Szybkie i proste danie. Idealne na obiad, a zarazem na imprezową przekąskę :-)

  • 20 min

Składniki:

  • * 6 dużych pieczarek
    * 1 duża cebula
    * 4 ząbków czosnku
    * natka pietruszki
    * 1 duży pomidor
    * 1 opakowanie mini mozzarelli (mini kulki)
    * sól, pieprz, bazylia, oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki

Faszerowane pieczarki z mozzarellą i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • faszerowane pieczarki z mozzarella i pomidorami 1. Z obranych pieczarek wyciągnąć trzonki i wydrążyć blaszki. Cebulkę pokroić w kostkę dodać posiekane 3 ząbki czosnku i podsmażyć. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszkę wg. uznania i poddusić około 5 minut. Dodać soli i pieprzu.
  • faszerowane pieczarki z mozzarella i pomidorami 2. Kolejno wypełnić pieczarki farszem i nałożyć na wierzch kulkę mozzarelli. Pomidory pokroić w sześć grubszych plasterków, posiekać 1 ząbek czosnku i posypać wraz z bazylią i oregano pomidory. Nałożyć na osobną blachę. Pieczarki oraz pomidory pieczemy w piekarniku w temp. 200 stopni przez 10 min. Po upieczeniu nakładamy pomidory na pieczarki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pieczarki Pomidor Sery Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować