Faszerowane muszle z makaronu

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Makaronowe muszle nadziewane twarogiem z rzodkiewką, szczypiorem i ziołami, oraz masą śledziową z jajkiem i żurawiną.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron muszle 10 szt.

    Masa twarogowa:

    twaróg chudy 25 dag
    rzodkiewki 4 szt.
    szczypior
    żurawina
    sól
    pieprz ziołowy
    śmietana 18% 2 łyżeczki

    Masa śledziowa z jajkiem i żurawiną:

    śledź marynowany 2 płaty
    cebulka z marynowanych śledzi
    jaja kurze ugotowane na twardo 2 szt.
    żurawina
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Musy Faszerowane Przystawki

Faszerowane muszle z makaronu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Muszle gotujemy według przepisu umieszczonego na opakowaniu, studzimy. Twaróg umieszczamy w talerzu, rozgniatamy go. Składniki do masy twarogowej kroimy w drobne kawałki, doprawiamy koperkiem, pieprzem i solą, mieszamy. Po wstępnym wymieszaniu składników dodajemy śmietanę i ponownie mieszamy rozgniatając. Masę śledziową także robimy krojąc drobno osuszone płaty śledzi, cebulkę i jajka. Dodajemy świeżą żurawinę, majonez i mieszamy. Ostudzone muszle napełniamy masą twarogową i masą śledziową, po 5 muszli z każdą masą, układamy na półmisku. Podajemy jako zimną przekąskę.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować