Faszerowane muszle makaronowe

4.49 (156 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne muszle makaronowe nadziewane pastą jajeczną z wędliną. Muszle makaronowe mogą być ciekawą przystawką lub smacznym daniem na kolację. Polecam

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 szt muszli makaronowych (kukurydzianych)
    2 jajka ugotowane na twardo
    40 g chudej wędliny
    100 g serka kanapkowego
    szczypiorek
    sól, pieprz
    dekoracja: wędlina, rzodkiewki, szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki

Faszerowane muszle makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu i gotowy odcedzamy. Jajka obieramy ze skorupek i rozgniatamy widelcem w miseczce. Wędlinę drobno kroimy i dodajemy do jajek. Dokładamy również serek, wsypujemy szczypiorek oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowym farszem napełniamy muszle makaronowe oraz dekorujemy plasterkami rzodkiewek, wędliny oraz szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować