Faszerowane muszle

0 (0 ocen)

Doskonale sprawdzą się na każdej imprezie.

Składniki:

  • opakowanie makaronu duże muszle
    Farsz I:
    3 jajka
    1/2 papryki czerwonej
    kilka plastrów szynki
    sól pieprz
    1 - 1,5 łyżki majonezu

    Farsz II:
    3 jajka
    słoiczek grzybów marynowanych
    słoiczek korniszonów
    sól pieprz
    1 - 1,5 łyżki majonezu

Faszerowane muszle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą, odcedzamy. układamy na tacy lub desce żeby się nie posklejały.
    jajka gotujemy na twardo.
    składniki na poszczególne farsze kroimy w drobną kostkę, doprawimy solą, pieprzem i majonezem. mieszamy i nakładamy do makaronów.

Porady

do farszów możemy dodać również inne składniki, np szczypiorek. kukurydze. można jako farszu użyć sałatki jarzynowej drobniej skrojonej.

Komentarze

Podobne przepisy