Faszerowane kapelusze z pieczarek

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybka, smaczna przekąska na każdą okazję.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 sztuk pieczarek średniej ilości +5 do farszu
    1 mała cebula
    10 dag sera topionego
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    1 łyżeczka bułki tartej
    Ok 5 łyżek bułki do panierowania

Faszerowane kapelusze z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać delikatnie wyciąć nóżki. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę nóżki i 5 pieczarek do farszu zetrzeć na tarce doprawić do smaku, przesmażyć na maśle odrobinie. Wystudzić. Do zimnego farszu dodajemy serek topiony, musztardę i łyżeczkę bułki tartej. Gotowym farszem nadziewać kapelusze pieczarek. Obtoczyć w bułce tartej od strony farszu układać na blaszkę lub na grillu, usmażyć na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy